A könyvcsomagok témái és tartalma

Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy ne csak az elérhető legszínvonalasabb, de lehetőleg a legfrissebb könyvek kerüljenek be csomagjainkba, aktuális újdonságokkal. Ezért a könyvcsomagok pontos tartalmát – a könyvek beszerzését és szállítását is figyelembe véve – körülbelül 6 hónapra előre tudjuk megadni. Ahogy véglegesítjük az egyes csomagok tartalmát, úgy frissítjük a leírásokat is honlapunkon.

2020. SZEPTEMBER

A TERMÉSZET CSODÁI

Látványos rendszertani áttekintés az élővilágról 67 szemléletes ábrasorral. Bemutatjuk, mi mindent tesznek meg az állatok és a növények a túlélésért, kiderül, miért éppen így néznek ki, és miért éppen így viselkednek.

Az Állatvilág PLUSZ csomagokban egy gazdag és újraragasztható matricás album is érkezik, a Föld flórájával középpontban, hogy a gyerekek alaposan megismerkedhessenek a növényvilág lebilincselő változatosságával.

Az ismeretek elmélyítésének nincs jobb módja, mint ha a gyakorlatban is kipróbáljuk őket, ezért az első csomagban ajándék is érkezik: egy izgalmas növény magjai táptalajjal, cseréppel. Egy növény gondozásának örömteli felelőssége pedig minden szónál hatékonyabban nevel a környezetünk tiszteletére és védelmére.

2020. OKTÓBER

ÍGY LETTÜNK!

Miért van a pókoknak 8 szeme? Lesz-e a jövőben úszóhártyája az embereknek? Izgalmas kérdések és válaszok az evolúcióról egy gazdagon illusztrált könyvben – miközben világossá válik, hogy Darwin (vagy valaki más?) „nagy ötlete” hogyan vált a mai tudomány egyik alapvető elméletévé.

Állatvilág PLUSZ csomagunkban azokkal a környezeti tényezőkkel ismerkedhetnek az olvasók, amelyekhez az élővilágnak alkalmazkodnia kell. Kiderül, hogy a tengeráramlatok vagy épp a Nap hogyan befolyásolják az időjárást, mit is csinál egy meteorológus, és honnan fúj a szél.

Ajándékként egy igazi bajnok érkezik a csomagban: a Smart Egg (Okostojás) egy magyar tervező többszörös díjnyertes logikai játéka, melyben egy háromdimenziós ügyességi labirintusban kell megtalálni a kiutat.

2020. NOVEMBER

AZ ŐSLÉNYEK FÖLDJÉN

Kiket ne nyűgöznének le a dinók? Főleg ilyen lenyűgöző, duplaoldalas képekkel. A gyerekek visszautazhatnak a földtörténet középkorába, amikor ijesztő dinoszauruszok dübörögtek a szárazföldeken, gyilkos őshüllők voltak a levegő urai, a tengerek sötétje pedig veszélyes állatokat rejtett. Kötetünkben több mint 60 őslény várja őket úgy, ahogy még sosem voltak láthatók: fantasztikusan élethű képekkel, rengeteg érdekességgel.

Az Állatvilág PLUSZ csomagok extra foglalkoztató füzetében már nem csupán matricák, hanem tanulságos fejtörők, furfangos rejtvények is vannak, a sudokutól a labirintusig. Ezzel segítjük, hogy minél élvezetesebben fejlesszék a gyerekek az elmélyült tevékenységre való képességüket.

2020. DECEMBER

TÉLI OLVASMÁNYOK

Az ismeretterjesztés mellett fontos célunk, hogy a tudás megszerzésének legfontosabb eszközét, az olvasást is megszerettessük a gyerekekkel. Ebben a csomagban ezért kifejezetten az önálló olvasást segítő, állatos mesekönyveket küldünk. Sok képpel, rövid szakaszokból álló, könnyen követhető történettel, nagy méretű betűkkel. Az egyik mese ráadásul nálunk jelenik meg először, bolti forgalomban még nem lesz kapható.

Az Állatvilág Plusz csomagokban egy harmadik mese is várja a gyerekeket, egy kíváncsi, újszülött földimalac természetben tett felfedezőútjáról.

2021. JANUÁR

A KÉK BOLYGÓ

Mindig érdekelt, hogyan születnek a hurrikánok, miért van nappal és éjszaka, vagy hogy mik azok a gleccserek és hogyan formálják a felszínt? A Föld életének számtalan izgalmas kérdését járjuk körül nagy méretű, látványos illusztrációk és kompakt magyarázatok segítségével. A csomag másik kötetével világjárásra indulunk, a matricás album segítségével különböző földrészek és tájak jellegzetességeit, természeti csodáit ismerhetjük meg.S ha véletlenül összekuszálódnának a matricák, sebaj, hiszen leszedhetők és újraragaszthatók.

A PLUSZ csomagban egy harmadik könyv is érkezik, amelyben elolvashatjátok, hogyan és mikor keletkezett a kék bolygó, milyen folyamatok zajlanak a mélyben, és az élővilág térhódításának további titkaira is fény derül.

2021. FEBRUÁR

AZ ÓCEÁNOK MÉLYE

Milyen lehet az élet az örök sötétség birodalmában? Ebbe az ismeretlen, titokzatos világba kalauzolunk el benneteket. Nem csupán a meghökkentően változatos állatvilágról esik szó, de olvasóink megismerhetnek néhány igazán bizarr, csúf, vagy épp világító tengeri lényt is. A PLUSZ csomagok további könyvében nem csak az óceánok néhány izgalmas jelenségét magyarázzuk el a hullámzástól az árapályon át a cunamikig, de a nagy tengerjáró felfedezőkhöz hasonlóan több kihívás, küldetés is várja a gyerekeket. A csomagban újabb ajándék is érkezik, egy doboznyi érdekesség, különlegesség a világ minden pontján élő állatokról. A BrainBox Állatok memóriafejlesztő társasjáték kitűnő közös program gyerekeknek és felnőttnek, és a jóadag rácsodálkozás is biztosított.

2021. MÁRCIUS

A VIZEK VILÁGA

Csak mert úszója van, még nem biztos, hogy hal. Csak azért mert hal, még szüksége lehet levegőre. És hiába él vízben, tud napszúrást kapni! Tengernyi felfedezés vár a vizek sokszínű világában.

További részletek hamarosan!

2021. ÁPRILIS

TAVASZI OLVASNIVALÓ

Napsütés, madárcsicsergés, egy nagy tál cseresznye, és egy izgalmas könyv. Idilli tavaszi délutánokhoz állati jó mesekönyvek.

További részletek hamarosan!

2021. MÁJUS

A FÖLD TÜDEJE

A félhomályos talajszinttől a verőfényig: majd 100 méter függőleges utazás az esőerdők lombkoronáján át. Közben megismerkedünk a különböző szintek állati lakóival is.

További részletek hamarosan!

2021. JÚNIUS

SZIA HATLÁBÚ!

Hatalmas illusztrációkon elevenednek meg a rovarvilág “legjei”. Nézz szembe a legnagyobb, a legveszélyesebb, vagy épp a legmérgesebb hatlábúakkal!

További részletek hamarosan!

2021. JÚLIUS

TOLLAK FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN

Madarat tolláról, embert barátjáról. Mondás nem is lehetne igazabb. Egy-egy madár tolla épp annyira egyedi, mint az emberi ujjlenyomat.

További részletek hamarosan!

2021. AUGUSZTUS

TANULSÁGOS LAZULÁS

Strandolás után, az árnyékba húzódva vagy egy esős délután nincs kiválóbb társ, mint egy jó könyv. Könnyed nyári olvasnivalók érkeznek!

További részletek hamarosan!

2021. SZEPTEMBER

MEGLEPETÉS

Egy különleges meglepetéssel készülünk, ez könyv mindenki nagy kedvence lesz.

További részletek hamarosan!

2021. OKTÓBER

EZ VAGYOK ÉN

A teremtés koronája vagy meztelen majom? Szemügyre vesszük, hogyan működik az emberi test, miben hasonlít az állatokéra, és hogy hol a helyünk az élővilágban.

További részletek hamarosan!

2021. NOVEMBER

ÁLLATENCIKLOPÉDIA

A bodobácsoktól az óriás bálnákig – ez az állati mindentudás könyve. Ha valamelyik kedvenc eddig véletlenül kimaradt, ebben a könyvben biztos benne lesz.

További részletek hamarosan!